Поставиха диск и стабилизация в областта на шията на гимнастичката Цветелина Стоянова, състоянието ѝ е добро. Това каза пред журналисти говорителят на УМБАЛСМ „Пирогов“ Мария Пойразова за състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова, която постъпи в болницата на 14 юни.

цвети

Тя уточни, че дискът и стабилизацията са поставени на един от нестабилните фрагменти в областта на нейната шия „Днес екипът на проф. Николай Габровски извърши поредна и най-вероятно една от последните интервенции на 21-годишната гимнастичка“, каза още Пойразова. По думите ѝ в момента пациентката е настанена в реанимация, като след оперативен период.

Пойразова припомни, че Цветелина Стоянова е постъпила на 14 юни в „Пирогов“ в тежко състояние с политравма и се е наложило гимнастичката да бъде оперирана. „След това продължи със сериозно реанимационо лечение в Централна реанимация, където лекарите прилагаха най-съвременните стандарти за нейното лечение. Екипът на проф. Габровски се намеси за първи път при необходимост, когато организмът ѝ позволяваше да бъде извършена доста голяма по обем интервенция в областта на нейния гръбнак. Сега неговият екип отново оперира нейната шия“, посочи Пойразова и обясин, че лекарите очакват да лечението й да продължи с рехабилитаицонни грижи.

Пирогов

По думите на Пойразова до момента тези грижи са дали много добър ефект върху състоянието на 21-годишното момиче. „Именно цялостното лечение и тези рехабилитационни грижи позволиха да се извърши операционната интервенция, която проведоха днес лекарите“, коментира Пойразова. Според нея е рано да се каже кога ще бъде изписана Цветелина Стоянова. Попитана дали има прогнози за завръщане на гимнастичката в спорта, Пойразова посочи, че първо трябва да бъде изписана.


Share Follow

Leave A Reply