Бившият лидер на БСП Михаил Миков заяви в бТВ, че на предстоящите президентски избори, левицата ще участва разединена, тъй като ще има повече от две кандидатури в лявото пространство. Той смята, че не е трябвало да се водят разговори между БСП и АБВ, защото от месеци назад са ясни позициите и на двете партии, а има разминавания в тях. Миков припомни, че при допитването сред избирателите на столетницата повечето от тях са посочили желанието си за широка коалиция вляво.

Лидерите на АБВ и БСП по време на преговорите между двете партии снимка: БГНЕС

Лидерите на АБВ и БСП по време на преговорите между двете партии
снимка: БГНЕС

Според него лидерът на АБВ Георги Първанов последователно е налагал разбирането си за обединение в левицата, което не е в полза на БСП. Миков сподели мнението си, че Националният съвет на БСП трябва да се свика максимално бързо в тази ситуация, за да бъде спазен партийният устав. Той не изключва кметът на столицата Йорданка Фандъкова да е кандидатът на ГЕРБ за президент, а кандидатурата на БСП ген. Румен Радев има шанс при една силна кампания, за която трябва да артикулира политическата си платформа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Михаил Миков смята, че скъсването на отношенията между БСП и АБВ е имал вид на сапунено драматичен, но е трябвало да стане по дипломатичен начин. „Какво ще решат от АБВ си е тяхна работа, но аз лично смятам, че господин Първанов няма право да се кандидатира за трети път“, добави бившият председател на 42-то Народно събрание.

 


Share Follow

Leave A Reply