„С 91 гласа „за“ Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев.“ Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция. Тя уточни, че 14 от членовете на Националния съвет са се въздържали от гласуване. Председател на комитета ще е зам.-председателят на партията Стефан Данаилов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Областните структури в БСП смятат за правилно, че са прекъснати разговорите с АБВ.“ Така Нинова коментира събитията около провалилата се коалиция с АБВ. Тя уточни, че миналата седмица са поканили на среща всички областни председатели на БСП, преди заседанието на Националния съвет. „Обяснихме какво е наложило тази промяна“, каза Нинова и посочи, че са поискали тяхното мнение. Нинова уточни, че и партиите от коалиция „БСП лява България“ също подкрепят ген. Радев да бъде издигнат от инициативен комитет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Официално обявеният кандидат на БСП за президентските избори ген. Румен Радев коментира, че приветства диалога с Турция, но все още остава неясно какви договорки са постигнати с нея. „Много е важно да имаме реалната информация и тя трябва да бъде предоставена на обществото“, каза той и обясни, че ако някой си въобразява, че ще реши проблема с бежанците без диалог, е много далеч от истината. По отношение на решенията за визовия въпрос Радев е на мнение, че трябва да е ясно каква е политиката на Европа и дали тя съвпада с нашата, както и какво ще причини тя на България. По негово мнение премиерът трябва да бъде изслушван по тези въпроси.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Ген. Радев определи темата с избора на вицепрезидент като важна, но допълни: „Но нека да бъдем реалисти. Няма кандидати от отсрещната страна“.


Share Follow

Leave A Reply