Трима души са задържани заради големия пожар в Сакар планина, който наложи евакуацията на част от жителите на село Българска поляна. Единият от арестуваните е привлечен под отговорност и заради предишния голям пожар в село Изворово. Огънят е тръгнал от пасище. Вероятно става въпрос за престъпна небрежност, предаде БНТ.

5041459

снимка: БГНЕС

Близо 50 души са евакуирани от къщите си от село Българска поляна. Горят около 30 000 декара гори и храсти. На терен работят 22 екипа пожарникари, пристигат и доброволци. Ситуацията все още не е спокойна. Огнеборците продължават да се борят със стихията.

5041367

снимка: БГНЕС

Щабът, който ръководи пожарогасенето, си е поставил задачата да затвори разпространението на пожара. Към момента това е свършено на 60-70%. С помощта Българска армия ще се направи пълен обход от изток на север към запад, обясни комисар Стоян Колев – директор на Регионалната дирекция по пожарна безопасност в Стара Загора. Той призова хората да бъдат по-съзнателни и особени тези, които работят по полето. Когато е горещо и ветровито е желателно да се приключат земеделските дейности, за да няма такива произшествия.


Share Follow

Leave A Reply