Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов. Това стана ясно от прессъобщение на Министерския съвет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Приоритети през започналия нов политически сезон ще бъдат  гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС, както и активното участие на страната във вземането на решение от ЕС и НАТО. Лидерите постигнаха съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Единственото, за което беше проведена срещата, това е да препотвърдим коалиционното си споразумение, както и секторните политики и реформите, които правим и продължаваме да правим.” Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента след провелата се среща на управляващите. “Дискутирахме теми, свързани с динамиката в международен план и средата за сигурност. Един от основните акценти е сигурността на границата, сигурността в България и региона и подготовката за председателството през 2018”, обясни Цветанов. По отношение на президентските избори, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че те са заели съвсем малка част от разговорите, а вариантът за обща кандидатура не е обсъждан. Цветанов подчерта, че волята за осъществяване на реформите е това, което обединява управляващите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В срещата при премиера Борисов участваха вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.


Share Follow

Leave A Reply