“Според мен най-лесни за ГЕРБ изборите биха били с кандидатура на Бойко Борисов. Големият проблем на тези избори е, че политиците ни се опитват да ни заблудят, че се интересуват от политическите правила”. Това заяви в свой коментар по повод предстоящите президентски избори политологът Татяна Буруджиева пред Нова телевизия. Тя смята, че изборите не се използват за важни разговори и обсъждания на съществени теми, които вълнуват българите- „Хората искаме дебати, да знаем какво се случва по границите, какво се случва с бежанците, какво се случва с Европа, а политиците ни занимават с мръсно бельо“, изрази мнение Буруджиева.

Борисов ГЕРБ

Доц. д-р Буруджиева обясни, че ген. Радев засега остава по-знакова фигура за левицата, но пред АБВ няма много алтернативи- “Ако издигнат собствен кандидат, те ще трябва да се преброят, което не е много добре за тях. От друга страна, ако не се преброят, ще излезе, че трябва да приемат и отстояват думите, които казваха за Радев”, допълни политологът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Проф. Михаил Константинов, който също бе гост в студиото, смята, че ако се следва политическата логика, е ясно, че на балотаж ще отидат двойките на управляващите и БСП- „От тази гледна точка, смятам, че от ГЕРБ не е изчерпана нито една опция. Само два дни след нашите избори са тези в САЩ. Там играчите се знаят кои са и битката се води с всички сили. Ще се окаже, че те ще са много по-важни за нас от нашите собствени, защото до голяма степен ще определят какво ще се случи по света. Там има две политически тенденции, които се сблъскват – едната на изолиране на Съединените щати и решаване на вътрешните им проблеми и другата – увеличаване на американското влияние. Трудно е да се каже коя от двете линии би била по-успешна, защото са коренно различни”, поясни професор Константинов.


Share Follow

Leave A Reply