„Преди 2 месеца областният управител на София Веселин Пенев, излъчен от Реформаторите и назначен от Бойко Борисов и заместник-областният управител от ГЕРБ Томи Николов продават 7.5 декара на „пъпа“ на София, в квартал „Оборище“ на 100 метра от паметника на Васил Левски за сумата от 658 870 лева.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Въпросният имот са бившите „Царски конюшни“ на булевардите “ Васил Левски“ и „Княз Александър Дондуков-Корсаков“ в София. Комплексът е използван за гараж от царското семейство и до преди години е бил паметник на културата.

3

снимка: БГНЕС

Депутатът Жельо Бойчев заяви, че от БСП внасят сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който настояват обект на проверка да бъдат действията на областната администрация при подписването на договори за ликвидиране на съсобственост.

БСП, Корнелия Нинова

снимка: БГНЕС

„След като до нас достигна информация за този грабеж, който е извършен в София, е внесен сигнал до вицепремиера Румяна Бъчварова, която се оказа, че отговаря за координацията и дейността на областните управители“, допълни Бойчев. „Този грабеж е бил възможен само при това реформаторско мнозинство, само при това правителство. Най-големите въпроси са към премиера Борисов – знаел ли е за тази сделка и стои ли зад нея“, каза още депутатът.

1

снимка: БГНЕС

Правителството на Бойко Борисов и Реформаторите, подкрепено от Патриотичния фронт е сдружение за кражби и продажби и излагаме фактите по първата такава далавера, каза Нинова. „ГЕРБ казват, че работят в интерес на гражданите, ние знаем точно в интерес на кои граждани работят“, заяви тя и се закани, че ще извадят още „далавери“ на властта.


Share Follow

Leave A Reply