„Реших да се явя на тези президентски избори още на 1-ви декември 2014 г., когато напуснах парламентарната група на „Патриотичния фронт”. Истинският патриотизъм означава да бъдеш последователен на обещанията на програмите си и на предизборната кампания. Не можеш с едни обещания и реторика да влезеш в парламент и на следващият ден, когато си в парламента, да вършиш точно обратното”. Това заяви Велизар Енчев, бивш депутат от НФСБ в ефира на Нова телевизия. За кандидат за вицепрезидент той обяви кандидатурата на юриста Биляна Грънчарова.

2

снимка: БГНЕС

Енчев коментира, че възгледите му са различни от тези на президента Росен Плевнелиев. Според него един държавен глава трябва да пази баланс. „От досега обявените кандидат-президентски двойки, нито един от кандидат-президентите няма дипломатически опит, нито опит в службите, в разузнаването или в армията. При мен това е комбинация от двете”, категоричен е той.

„Отдавна се занимавам с политика, макар и не в политическа формация. От една година съм член на партия „Българска пролет.“ Това заяви от своя страна Биляна Грънчарова.

Красимир Каракачанов снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов
снимка: БГНЕС

Според Енчев участниците в надпреварата за „Дондуков“ 2 са разделени на две групи. „Тези, които са в парламента, ще бъдат в първа лига, „А” група, а всички останали, които не са парламентарно представени ще бъдем в „Б” група при дебатите“, допълни той като покани на дебат двойката Каракачанов-Нотев, издигната от ПФ.


Share Follow

Leave A Reply