„Ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент сега, след пет години – я камилата, я камиларя… Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ”. Това заяви в ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП пред бТВ.
Той отправи призив към премиера да се кандидатира за президент.

1
Според Аспарухов обаче, изборът на кандидата за президент от ГЕРБ ще е между сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
„Изборът си е техен. Бойко държи тайната. Когото и да сложат, няма да ни изненадат много”, категоричен беше бившият шеф на разузнаването.
Членът на БСП твърди, че в партията все не са решили кой да е техният кандидат за вицепрезидент.
„Ние сме демократична партия и ще обсъждаме тази тема, посочени са няколко имена, ще решим измежду тях. Решението е колективно, но личното ми мнение, че това трябва да е политическо лице, с опит в Европа.“

ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

Относно кандидатурата на ген. Румен Радев, Аспарухов коментира – „За мен лично ген. Радев беше приятна изненада – има широка обща култура, познати са му процесите, на Балканите, в Европа и света. Ще се справи”.

Среща между АБВ и БСП снимка: БГНЕС

Среща между АБВ и БСП
снимка: БГНЕС

По въпроса за отношенията между АБВ и БСП, ген. Аспарухов призова Георги Първанов и Ивайло Калфин, ако имат куража, също да състезават в изборите за президент.
„Раздялата с тях беше не много трудна. Ние от БСП добронамерено тръгнахме да обединяваме лявото. От АБВ обаче пролича стремеж да извлекат полза от кандидатурата на ген. Радев”, допълни още той.


Share Follow

Leave A Reply