Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева официално обяви кандидатурата си за президентските избори. За вицепрезидент е издигнат Минчо Спасов, бивш депутат от НДСВ. Това обяви Дончева по време на пресконференция и уточни, че формално ще бъдат регистрирани като коалиция „Д21 – НДСВ“.

Минчо Спасов, снимка: БГНЕС

Минчо Спасов,
снимка: БГНЕС

Дончева обясни, че се е спряла на Минчо Спасов, защото според нея той се е доказал като принципен и честен човек. „Присъствието на НДСВ и на Минчо Спасов достатъчно добре говори, че ние ще вземем всички възможности. От нас като президентска двойка ще се очаква ясна и задълбочена позиция, предвиждане на ходове, позициониране на България и никакви изхвърляния по отношение на Великите сили. За нас това е президент-българофил. Не сме кандидати, посочени от партийни лидери – това е двойка на каузата. Нашият противник са проблемите в държавата. България има нужда от проверени водачи, а не от нови поредни импровизации”, категорична е Дончева.

Татяна Дончева, снимка: БГНЕС

Татяна Дончева, снимка: БГНЕС

Лидерът на „Движение 21“ очерта като приоритети на президентската двойка образованието и културата и обеща социален минимум за обикновените граждани. Дончева се обяви и за конституционни реформи. „Съществен елемент и първа стъпка на такава конституционна реформа е съдебната реформа”, посочи тя.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Дончева коментира и темата за мигрантската криза. „Темата с мигрантите и бежанците е важна тема. Правителството допусна груба грешка като сляпо прие немската позиция. Това изкуствено разделяне от Висшеградската четворка не е добър вариант”, катеогирчна е тя.


Share Follow

Leave A Reply