„Горд съм, че до номинирането ми се стигна след дълга, прозрачна, сложна, противоречива процедура, която, в крайна сметка, е признак на демократичност.“ Това заяви кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков в ефира на бТВ. „Чуха се всички гледни точки и хората, които са имали какво да кажат, са го казали в хода на тази процедура. Многократно се чу кой зад какво застава и мисля, че намираме обща платформа за ценностите, които защитаваме, не само с Гражданския съвет и с представителите на партиите от коалицията, но и на по-широката гражданска общност, чиято подкрепа ще поискам и се надявам да получа“, уточни той.

Реформаторски блок, снимка: БГНЕС

Реформаторски блок,
снимка: БГНЕС

Трайков беше категоричен, че не е имало договорки между някои от партиите на РБ за издигането на кандидатурата му. „Няма как да има такива условия, защото РБ и симпатизантите му са пъстра група, която в крайна сметка се обединява зад базови ценности и срещу тях никой не може да възрази, независимо от коя партия или гражданско съсловие произхожда. Не съм партиен член, никога не съм бил и нямам пръст в междупартийните истории. Аз съм гражданска номинация, всички са приели това, което казвам, и смятам в този мажоритарен избор да правя това, което намирам за редно. Никой не е казал, че това, което смятам, не е правилно и не е редно“, категоричен не той.

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

Кандидатът за президент на РБ коментира и отношенията му с премиера Бойко Борисов, определи ги като нормални и допълни, че не поставя съдбата на страната на плоскост „междуличностни отношения“.

„Въпреки че много хора обясняват как президентската институция била представителна и маловажна, всъщност тя е от изключително важно значение за България. За радост или за притеснение, предстоят времена, в които ще трябва да се вземат исторически решения“, допълни още Трайков.


Share Follow

Leave A Reply