„Уважаеми опоненти от ГЕРБ, искате състезание, но нямате състезател“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на Пленум на партията, на който обяви имената на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, които влизат в президентската надпревара. Нинова беше категорична, че след президентските избори, от БСП искат предсрочни парламентарни такива.

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев,
снимка: БГНЕС

„Време е да покажем, че БСП може да даде на държавата друг път на развитие, а на българите друг начин на живот. Време е за промяна, но не само на думи. (…) Ние предлагаме на хората силна двойка, която да върне достойнството на нацията, която да върне държавността, да върне уважението към Конституцията, да възстанови разделението на властите, да даде смисъл на социалната държава и да бъде алтернатива на статуквото ГЕРБ“, заяви още лидерът на партията.

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Според Нинова ГЕРБ ликвидират държавната собственост и я крадат. „Ние искаме да запазим държавната собственост и можем да я развием на пазарни основи. ГЕРБ и партньорите му в управляващата коалиция продават настоящето ни, но продават и бъдещето ни с тези 16 млрд. заем. А майсторлъкът е да се направи тук работеща икономика“, допълни още тя като заяви, че ГЕРБ съсипва дребния и среден бизнес.

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Лидерът на Столетната партия призова Бойко Борисов да поеме отговорност, ако мандадът на държавния глава Росен Плевнелиев е неуспешен. „Ако мандатът на Плевнелиев е успешен, излезте и го кажете, ако не – поемете политическата отговорност. Чухме от г-н премиера, че трябва всяка партия да носи политическа отговорност за номинациите си. Като че ли за пръв път съм съгласна с г-н Борисов, но имам въпроси към него. Г-н Премиер, коя политическа партия ще понесе отговорността за президента Плевнелиев? Кога ще дадете своята оценка за мандата на ГЕРБ в президентската институция? Кой ще носи отговорност за хибридните войни, за липсата на вето срещу решения, които Конституционният съд връща, за тежкия лобизъм в полза на олигархични интереси и за флотилията в Черно море“, попита Нинова.

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

„Когато спечелим изборите, никога няма да Ви дадем повод да се срамувате от нас“. Това заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова Според нея обликът на страната, справянето с мизерията, бедността и безперспективността зависят от президентската институция, която по думите ѝ до момента не се е справила с проблемите. „Последните пет години един човек, който не беше избран, а беше назначен за президент обезсмисли президентската институция“, коментира тя. Йотова се обърна към ген. Радев с това, че трябва доверието, което им се гласува. „Няма как да не почувства как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие и очакване към него. Още днес в тази зала трябва да почувствате цената на всеки един глас. Пред себе си имате най-старата партия в България“, обяви тя.

Илияна Йотова и ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Илияна Йотова и ген. Румен Радев,
снимка: БГНЕС

Генерал Радев пък заяви, че ще бъде този президент, който ще казва „не“. „Поемам ролята да бъда вашия боец в предстоящата борба. Няма да подведа вашето доверие, гарантира той. „Президентските избори не са просто избори, а избори, които ще доведат до пробив в статуквото и оттам до решителна промяна в нашия обществено-политически живот“, категоричен е кандидатът за президент на БСП. Той обяви, че ще работи за една достойна България, в която всеки да се чувства българин и призова не просто за мобилизация в БСП, но и да се работи с всички хора, които искат промяна, независимо от партийните им пристрастия.


Share Follow

Leave A Reply