Руският министър на външните работи Сергей Лавров обсъди днес с посланика на България в Москва Бойко Коцев работата на ООН, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС и БТА.

Бойко Коцев снимка: БГНЕС

Бойко Коцев
снимка: БГНЕС

„На 12 септември министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров покани на разговор посланика на България в Москва Бойко Коцев. В хода на срещата бяха обсъдени отделни аспекти от дейността на ООН“, се казва в изявлението на министерството.

Владимир Путин и Ангела Меркел снимка: ЕРА/БГНЕС

Владимир Путин и Ангела Меркел
снимка: ЕРА/БГНЕС

Миналата седмица български медии съобщиха, че канцлерката на Германия Ангела Меркел е убедила руския президент Владимир Путин да подкрепи за кандидат от България за поста генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева вместо вече издигнатата Ирина Бокова.  Вчера тази информация бе опровергана от прессекретаря на Путин Дмитрий Песков и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Днес от Берлин обвиниха Москва в лъжа, за това, че канцлерът на Германия Ангела Меркел се е месила в избора на България за кандидат за генерален секретар на ООН.


Share Follow

Leave A Reply