Прокуратурата повдигна обвинение срещу Младен Миладинов, който нападна лекуващия го медицински екип в Пирогов на 11 септември около 04:30 ч, предадоха от пресцентъра на Прокуратурата.

„На 12 септември Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем Младен Миладинов – който на 11 септември, около 04.30 часа, след извършена му оперативна манипулация в сградата на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е проявил агресия към лекуващия го медицински екип“, се казва в съобщението.

Пирогов

снимка: БГНЕС

В събота срещу неделя пациентът е откаран в болницата с прорезна рана на лицето, където напада дежурния лекар. Една от сестрите е със счупен нос и с комоцио, а дежурният лекар е с рани на главата и ръката. Пациентът е бил в нетрезво състояние. Лекарите са подали сигнал за случилото се в 05:45 ч. На място пристига патрул, който успява да укроти нападателя. Миладинов е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда и е задържан под стража за 24 часа, но е освободен заради здравословното му състояние.

12-09-2016g-bnr пирогов

снимка: БНР

Днес пред „Пирогов“ се събраха десетки лекари на мълчалив протест. Те се надяват да бъдат предприети адекватни действия от страна на полицията, прокуратурата и съда, както и да им бъде осигурена безопасна работна среда.

Петър Москов, снимка: БГНЕС

Петър Москов,
снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Петър Москов коментира инцидента като „недопустим“. „Категорично недопустимо е, независимо в какво състояние е бил пациентът. Това, което е причинил, е приравнено в закона като насилие срещу длъжностно лице. Идиоти ще има винаги, не говоря за конкретния човек, но такива хора има“, категоричен бе той.

Пирогов

Утре ще стане ясно дали ще бъдат въведени по-специални мерки за сигурност в „Пирогов“.

За престъплението, което е извършил Младен Миладинов, се предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години. Лицето има и предходно осъждане за управление на МПС в нетрезво състояние.


Share Follow

Leave A Reply