Столицата на България София попадна в класация на Huffington post, подреждаща 11-те най-добри града за живеене. Нашата столица се нарежда на 10-то място, като изпреварва Барселона.

Барселона, Испания снимка: connect-123.com

Барселона, Испания
снимка: connect-123.com

Според информацията класацията е обединение на три други изследвания: ежегодната статистика на HSBC, изследването на Eurostat, както и това на InterNations. Сред критериите за определянето на градовете попадат възможностите балансиране между семейството и кариерата, стандартът на живот и възможностите за трайно установяване и създаване на приятелства.

Валенсия, Испания снимка:Carlo Borlenghi

Валенсия, Испания
снимка:Carlo Borlenghi

Като най-добър град за живеене е определен Валенсия заради своя бум в туризма, ниски наеми, добра храна и прекрасни плажове. След него се нареждат Торонто и Антверпен. В класацията преди София са поставени Тайпей в Тайван, Сидни, Сантяго, Виена, Сингапур и Мексико Сити.

София снимка: wikipedia

София
снимка: wikipedia

Българската столица заема 10-та позиция, като като най-важни нейни качества са изтъкнати ниските цени на наемите и лесната възможност за ваканция на Черноморието. Богатата история на града и страната също се нарежда сред предимствата да живееш в София.


Share Follow

Leave A Reply