„Първоначално тръгнахме заедно с АБВ на президентските избори, защото смятахме, че така ще обединим лявото. Те обаче ни се качиха на главата.“ Това каза зам.-председателят на АБВ в студиото на Нова ТВ. Той обясни, че БСП още не може да прости на тези, реши ли да я напуснат, но все пак решили да преговарят с тях. Данаилов обясни и какво е личното му отношение към раздорите в лявото: „Не мога да бъда равнодушен – аз обичам тази партия. Не съм в нея, за да бъда партиец и да чакам нещо от нея. Затова и боледувам, когато виждам какво се случва какво се случва вътре в партията.“

Лидерите на АБВ и БСП по време на преговорите между двете партии снимка: БГНЕС

Лидерите на АБВ и БСП по време на преговорите между двете партии
снимка: БГНЕС

Друга възможност за обединение на левите гласове Стефан Данаилов вижда балотажа на президентските избори, когато ще се явят БСП и ГЕРБ, които левицата смята за основни опоненти. „Ние нямаме реална кандидатура, която да ни донесе повече от 15-16%“, прогнозира той.

Ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

Ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на БСП обяви, че преди да заложи на Румен Радев, БСП имала партийна кандидатура, но човекът отказал. Данаилов отказа да назове неговото име. Той изтъкна, че и към него било отправяно предложение да се включи в президентската надпревара, но отказал. Като основно предимство на ген. Румен Радев заместник-председателят на БСП определи факта, че той не е участвал в политически задкулисия: „В неговия съзнателен живот е пазел небето над България“, категоричен бе той.


Share Follow

Leave A Reply