Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че е постъпила европейска заповед за задържането на френския гражданин, заловен на българо-турската граница. Тя поясни, че лицето се казва Клемент Мишел и е родено през 1997 г.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Задържаният навлиза на територията на България от Сърбия, като по това време по данни на Шенгенската система на Франция, той е фигурирал като лице, което трябва да бъде наблюдавано. Мишел влиза в България в 05:30 часа на 28 септември. “След проверка на границата не са били установени забранени вещи у него. Не е имало други ограничителна мярка, затова е пуснато”, обясни Арнаудова. Френските власти са били уведомени, след което е влязла в сила европейска заповед за задържането на Клемент Мишел.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Арнаудова посочи, че същия ден в 14.00 ч. френският гражданин е искал да напусне страната и да навлезе в Турция. Лицето е било задържано за 24 часа. По думите ѝ тази сутрин до органите в Хасково е постъпила Европейска заповед за задържане на френски език. “В момента е задържано в срок до 72 часа”, уточни говорителят на главният прокурор. Тя припомни, че се чака заповедта на български език до Окръжната прокуратура-Хасково.


Share Follow

Leave A Reply