Десетки граждани и симпатизанти на БСП са се събрали на протест пред Министерски съвет. Те са недоволни от това, че правителството смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На протеста присъстват и знакови фигури от БСП. Депутатът от столетницата Жельо Бойчев, заяви, че ще има още протести, пред Нова телевизия. На пл. „Независимост“ беше и бившият председател на БСП Михаил Миков както и депутатът Таско Ерменков.

5100714

снимка: БГНЕС

Напомняме, че правителството реши да смени кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева, защото Бокова се провали в предварителните изслушвания. На вчерашното гласуване обаче Ирина Бокова получи 7 гласа „за“, 7 „не“ и 1 „без мнение“, с което се нареди на 4-то място. Кристалина Георгиева, която влезна последна в надпреварата за поста, се нареди на 8-мо място с 5 гласа „за“, 9 „не“ и 1 „без мнение“. Това доведе до голям отзвук в политическото ни пространство. От АБВ, БСП и ДПС поискаха оставката на премиера Бойко Борисов. Той от своя страна беше категоричен, че няма да си я подаде.


Share Follow

Leave A Reply