В момента спекулации с тема вот на недоверие по време на предизборна кампания, са абсолютно неудачни. Това заяви кандидатът за президент от „Обединени патриоти-НФСБ, ВМРО и Атака“, председател на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов пред журналисти в Парламента относно гласуването за генерален секретар на ООН и по темата за искания от БСП и АБВ вот на недоверие –  „Темата става актуална след президентските избори. По време на президентски избори да се разиграва картата с вот на недоверие има чисто предизборен смисъл и това ще загуби смисъла от целия дебат“, поясни Каракачанов.

Корнелия Нинова и Георги Първанов на срещата между БСП и АБВ снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова и Георги Първанов на срещата между БСП и АБВ
снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Народното събрание смята, че когато се прави вот на недоверие относно външната политика на България в спокойна изборна ситуация, от Патриотичния фронт ще искат разговор по цялостната външна политика, а не само по темата за провала на българската кандидатура за ООН – „Истината е, че България няма външна политика с характер. Няма собствена национална кауза, която преследва, а се люшка между интересите на един или друг геополитически играч“, заяви Каракачанов.

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Каракачанов обясни, че според него правителството трябва да даде много ясен отговор какви са причините за замяната на кандидатурата на Ирина Бокова с тази на Кристалина Георгиева – „Мога да ви кажа, че според нас с г-н Нотев основните вини за това са две – първо болните амбиции на Кристалина Георгиева и второ липсата на гръбнак и достойнство в българската външна политика. На практика България се поддаде на внушенията на Меркел“, допълни лидерът на ВМРО и припомни,че тя е правила всичко друго, но не и да работи за българския кандидат. Според него резултатите от гласуването за генерален секретар на ООН показват, че когато правителството взема подобни решения без да се консултира сериозно нито с партиите в НС, нито с обществените нагласи, се допускат грешки – „Това е поредната грешка на българската външна политика през последните 25 години“, заяви кандидатът за президент и изброи затварянето на първи и втори блок на АЕЦ „Козлодуй“, както и провалът на проектите „Белене“ и „Южен поток“.


Share Follow

Leave A Reply