В своя декларация към медиите Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България призовава към предсказуемост и стабилност, която правителството трябва да осигури. „Икономиката не иска оставки, икономиката иска стабилност и предсказуемост. По тази причина както искането, така и даването на оставки, граничи с национална безотговорност“, заявява организацията по повод на вчерашните апели от страна на БСП, АБВ и ДПС за оставка на премиера Бойко Борисов, първият дипломат Даниел Митов и Кристалина Георгиева, след като мина гласуването за генерален секретар на ООН.

КРИБ

Допълнително се посочва, че бизнес съюзът следи с “особено безпокойство нарастващото вътрешнополитическо напрежение, свързано със започващата предизборна надпревара“. При такава ситуация КРИБ като представител на икономическите оператори отново заявява, че правителството трябва да гарантира тази стабилност и предсказуемост и това следва да продължи до края на неговото управление. “България не само започна да излиза от финансовата и икономическа криза, но вече има положителна тенденция в икономическото си развитие. За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да следва досегашния си курс“, се разбира от декларацията.

икономика ръст

„Сега не е време за искане на оставки, нито за въпроси и отговори кой е спечелил и кой е загубил в надпреварата за Генерален секретар на ООН. Това не е темата на деня. Икономиката не иска оставки, икономиката иска стабилност и предсказуемост. По тази причина както искането, така и даването на оставки, граничи с национална безотговорност“, става ясно в края на документа.


Share Follow

Leave A Reply