„Ще бъда силен президент, но не заради пагоните, а заради каузата наречена България. Ще бъда отговорен президент, ще работя открито, ще изпълнявам поетите ангажименти и ще отстоявам решенията си, ще бъда президента на всички български граждани. Нямам амбицията да бъда бащата на нацията, но ще бъда гласът и волята на българския народ.“ Това заяви кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев на откриването на предизборната кампания на партията в Пловдив.

„Изборите за мен не са състезание, не играя за медали, но влизам в битка за доверието на българския народ и за бъдещето на България, защото българин не е участ, българин е чест“, заяви още Радев.

Бившият главнокомандващ на ВВС беше категоричен, че страната ни е изправена пред съдбоносен избор. „Ще продължаваме ли да имаме президент, който обслужва интересите на управляващи и външни сили?“, запита той.

Илияна Йотова и ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Илияна Йотова и ген. Румен Радев,
снимка: БГНЕС

„Тези дни ще ни внушават, че президентът няма никакви правомощия. Ще ни заплашват, че всичко е предначертано и предрешено. Ще ни плашат, че ако не е поредният послушко в президентството, ще има дестабилизация и разпад. Говорят и внушават тези неща, защото от момента на обявяването на нашите две кандидатури, тези хора са изплашени, крият се, не искат да излизат на дебати, не искат да спорят с нас, защото пред себе си имат горди и силни личности, които знаят какво е национален интерес и какво е България.“ Това заяви от своя страна кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова.

Йотова беше категорична, че с ген. Радев са против всичко онова, което правят днешните управници. „Ние сме против всичко онова, което правят днешните управници, които искат да ни направят една изчезваща, защото децата ни отиват навън да си търсят късмета и нямат желание да остават у нас, на това ще сложим край“, каза тя.

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев, снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, ген. Румен Радев,
снимка: БГНЕС

„Искаме честта и достойнството си на българи, искаме да бъдем равни на другите европейски народи и няма да позволим чужди държави да отнемат съдбата ни“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се обяви „службата на чужди интереси, мафията, приседнала на държавната трапеза на това управление, монопола, послушанието и страха, в които искат да ни държат сегашните управляващи, няма да позволим чужди държави да определят съдбата ни, да отнемат гордостта ни и да тъпчат държавата“. „Ние избираме смелостта и няма да бъде послушни“, категорична бе тя.


Share Follow

Leave A Reply