„Г-н Плевнелиев вчера ни посъветва да обсъждаме правомощията на президентската институция. Аз имам една лоша новина за него – много е закъснял. Президентът ще работи в рамките на тези правомощия, които ги пише в Конституцията днес. Но президентът трябва да постави на обществено обсъждане и законодателството, включително и конституционната система, така че обществото ни да работи по-добре. Той не го направи – аз ще го направя.“ Това заяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин и кандидат за президент на коалиция „Калфин-Президент“ на откриването на предизборната кампания на партията.

Росен Плевнелив

Росен Плевнелив

Калфин обяви, че има амбицията да изкара президентската институция от обезличаването, в което е изпаднала. „Аз настоявам г-жа Цачева да оцени работата на техния президент Росен Плевнелиев, защото за мен е много важно дали се прави поредния опит да се назначи някой, който ще слуша партийния си началник и ще казва – всичко е прекрасно, или ще промени физиономията на институцията“, заяви още кандидатът за президент.

Ивайло Калфин и Георги Първанов, снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин и Георги Първанов, снимка: БГНЕС

„Мога да кажа ясно, категорично, недвусмислено, г-н Калфин е човек почтен, свестен, а това е дефицит в българската политика и точно заради това се надявам в негово лице българските граждани да припознаят новия президент.“ Това заяви от своя страна президентът Георги Първанов, който е лидер на АБВ. Той беше категоричен, че на България ѝ трябва лидер за президент, не назначен, не посочен, не придатък на изпълнителната власт и на която и да е партия.


Share Follow

Leave A Reply