“Правителството на САЩ обвини официални представители на Русия за кампанията от кибератаки срещу организации на Демократическата партия и заяви, че това е опит за намеса в кампанията на президентските избори в САЩ на 8 ноември“, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Официални представители на разузнаването на САЩ са уверени, че руското правителство е ръководило проникванията в електронни пощи на американски лица и институции и на политически организации на САЩ.
сащ русия
“Предвид обхвата на кибератаките и характера на мишените им, само най-високопоставени официални представители на Русия може да са дали разрешение за подобни дейности”, се посочва в съвместно изявление на Дирекцията на националното разузнаваме и министерството на сигурността на САЩ.

“Тези кражби и разкрития на информация имат за цел намеса в изборния процес в САЩ. В момента обаче не сме в състояние да припишем тази дейност на руското правителство”, се казва още.

„САЩ са решени да защитят интересите си в киберпространството и ще изберат мястото и часа на отговора си към Русия“, заяви пожелал анонимност американски официален представител, цитиран от АФП.

Дмитрий Песков

Дмитрий Песков

“Това пак са някакви безсмислици. Нашият сайт е подложен на десетки хиляди хакерски атаки всеки ден. Много от тези атаки идват от територията на САЩ. Ние не обвиняваме всеки път Белия дом или Лангли” , това заяви от своя страна говорителят на руското правителство Дмитрий Песков.


Share Follow

Leave A Reply