„Цачева няма да е силен президент, а лоялен“. Това заяви лидерът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев в ефира на Нова телевизия. „Ако можеше, нямаше да има изобщо предизборна кампания. Това е в интерес на ГЕРБ. Шест месеца чакахме какво ще роди планината. И накрая от ГЕРБ обявиха Цецка Цачева“, допълни той.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев

Според Станишев има три фактора, които дават „всички шансове“ на БСП да спечели президентските избори. „Първо в момента ГЕРБ са доста по-слаби, ако ги сравняваме с 2011-а. Тогава Борисов имаше 70% рейтинг и каквото кажеше, това ставаше. Второ изведнъж се появи Цачева, очаквахме силен ход, но не би. Сега гледаме повторение на 2011-а, когато Борисов каза, че Плевнелиев ще му пази стола. Сега президентът отново няма да е самостоятелен, а ще изпълнява казаното от премиера. Няма да е силен президент, а лоялен. Третото е гафът с ООН, което е грандиозен провал“, коментира бившият председател на БСП.

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Ирина Бокова и Кристалина Георгиева

Станишев беше категоричен, че със смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина Георгиева, България е създала поредния грандиозен скандал. Той обясни, че от самото начало кампанията на Бокова е работила и добави, че тя самата има голям авторитет. „Имам информация, че срещу г-жа Бокова се е работило активно от много време, от месеци“, обяви още лидерът на ПЕС като уточни, че България е пропуснала уникален шанс и някой трябва да понесе отговорност.


Share Follow

Leave A Reply