Свикване на извънредно заседание на Народното събрание с точка за неговото саморазпускане и определяне на дата на предсрочни парламентарни избори. Това поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след днешното решение за предизборна ваканция на парламента.  В кулоарите Мустафа Карадайъ заговори за коалиция между ДПС, БСП и РБ за президентските избори.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Той обяви, че депутатите на движението ще подкрепят подписка за свикване на извънредно заседание на НС с такава точка. „Ситуацията прилича на необявено извънредно положение в страната“, определи Карадайъ случващото се в НС. Според него това е поредният гаф на управляващото мнозинство в НС.

БСП ДПС Карадайъ Нинова

снимка: БГНЕС

Парламентът е естественото място за политически дебати, от които ГЕРБ се крият, заяви лидерът на ДПС. И определи поведението на управляващите като национално безотговорно и истерично. Те са в състояние на политически нок-даун, или както някои колеги го наричат цунг-цванг, допълни Карадайъ. Според ДПС с голямата ваканция на НС се извършва подмяна на конституционния ред и държавната устройство. Явно за ГЕРБ Народното събрание е цирк, където те си играят на криеница и все други са им виновни, допълни лидерът. И цитира свещените книги: Вкупом съгрешиха и вкупом излишни станаха.


Share Follow

Leave A Reply