„Обръщам се към ръководството, членовете и симпатизантите на БСП и заявявам, че потвърждавам позицията и подкрепата си спрямо партията и издигнатата от нея кандидат-президентската двойка. Аз не съм член на Българска социалистическа партия, но въпреки това бях подкрепен и издигнат като техен кандидат за кмет. Затова в мое лице имат съмишленик и в опровержение. Спекулация е , че съм сменил цвета на политическата си принадлежност и подкрепям други кандидати.“ Това заявява Генчо Генчев, кметът на Свищов, издигнат от листата на БСП. В събота от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение, че той е подкрепил тяхната кандидат-президентска двойка – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, а не тази на БСП – ген. Румен Радев и Илияна Йотова. По време на посещението на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в Свищов, кметът на града се появи на сцената заедно с тях, заявявайки, че ГЕРБ е застанала зад него, когато Свищов е имал нужда от това.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев

„Не съм изненадан от нападките към мен. По този повод искам да заявя, че винаги съм си давал сметка, че интересът на Свищов и на гражданите на общината са на първо място. Моите усилия и тези на колегите ми са насочени в тази посока. На 15 октомври аз казах именно тази истина, че успехите постигаме заедно, благодарение на общите ни усилия и съвместна ни работа. От срещата стана ясно че, аз съм кмет на Община Свищов от Българската социалистическа партия и не се срамувам от това.“ Това се казва още в изявлението на кмета.

Ген. Румен Радев и Илияна Йотова снимка: БГНЕС

Ген. Румен Радев и Илияна Йотова
снимка: БГНЕС

„Заявявам, че не се разграничавам от тази, която ми е дала своя вот на доверие, а именно БСП. Така мисля аз и така ще продължа да работя, защото вярвам, че ще постигнем успехи с нашите кандидати за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова. Защото това ще са президентът и вицепрезидентът на моята страна“, категоричен е Генчо Генчев.

Предоставяме ви откъс от видеото, в което кметът на Свищов Генчо Генчев заявява своята подкрепа към кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева:


Share Follow

Leave A Reply