Петър Димитров, бивш министър на икономиката и енергетиката от тройната коалиция, влезе в следствието към Софийската градска прокуратура, предаде „24 часа“. Димитров е придружаван от адвокат. Той е обяснил, че не знае за какво е извикан. „Дойдох да участвам в предизборната кампания“, казал още бившият министър.

Петър Димитров, снимка: БГНЕС

Петър Димитров, снимка: БГНЕС

Димитров най-вероятно ще бъде обвинен за неизгодната продажба на стария реактор на АЕЦ „Белене“ през 2007 г., по информация на „24 часа“. Преди дни прокуратура обвини други двама бивши изпълнителни директори на НЕК за същата сделка – Любомир Велков и Мардик Папазян.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Днес се очакват нови обвинения за сделката за продажба на старото оборудване на АЕЦ „Белене“, предаде „Хоризонт“. „Касае се за длъжностни лица и за престъпление по служба. Ще затрудним разследването, ако предоставим повече информация на този етап. Имайте търпение, прокуратурата ще информира за всяко действие, което предприема“, това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Прокуратурата е изчислила, че подписаният договор с „Атомстройекспорт“ през 2007 г., е ощитил НЕК с повече от 77 милиона евро.

НЕК снимка: БГНЕС

НЕК
снимка: БГНЕС

Напомняме, че вчера на извънредно заседание на Народното събрание, парламентът прие проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене“ извършени от Тройната коалиция, управлявала през периода 2005-2009 и довели до възникването на огромни задължения за българската страна.


Share Follow

Leave A Reply