„Аз мисля, че българските граждани трябва да са наясно какъв залог има в тези избори. Той е затова не кой ще бъде президент, а каква ще бъде геополитическата ориентация на България. Ако генерал Радев бъде избран за президент, за щастие той няма особени шансове, но ако все пак ако бъде избран, ние със сигурност ще се обърнем от сегашната си ориентация към Евразия, и най-вероятно нашето положение в НАТО ще бъде поставено под въпрос.“

Това заяви в интервю за телевизия „Европа“ Едвин Сугарев.  Според него обществото не трябва да подценява ситуацията, защото в сложната международна обстановка, в която се намираме, кой ще е държавният глава и коя партия ще управлява България, е от огромно значение.

Едвин Сугарев счита, че ако на балотажа са Цачева и Радев, то реформаторите би трябвало да призоват за подкрепа на Цачева. „Не би трябвало да се броят за дясна партия, ако не направят точно това. Не става дума точно и за лявото и за дясното, а става дума за това каква България ще имаме за в бъдеще. Аз се безпокоя, че дори и да призоват, е много вероятно техните избиратели да си останат в къщи – не бих ги съветвал да правят такава грешка.“, заявява Сугарев и уточнява, че обратното би било знак за политически егоизъм.


Share Follow

Leave A Reply