БСП се разграничи от кандидата си за президент Румен Радев.  Депутатите от левицата не пожелаха да коментират думите на бившия генерал, който в сряда сутринта обяви, че Кримският полуостров е руска територия и жителите ѝ трябва сами да определят съдбата ѝ. Пред тв „Европа“ бившият военен министър Ангел Найденов заяви, че Радев е подкрепен, но не и номиниран от БСП за президент и БСП не отговаряли за думите му.

Ангел Найденов снимка: БГНЕС

Ангел Найденов
снимка: БГНЕС

„Не искам да коментирам тезата на участниците в сутрешния дебат, най-малко пък бих искал да коментирам тезата на генерал Румен Радев. Защо трябва да го направя? Той е кандидат, подкрепян от БСП, но издигнат от инициативен комитет. Ако имате въпроси за неговото разбиране хубаво е да отправите въпросите си към него.“

„Това е нескопосан опит да се оправдае агресията на Русия на Кримския полуостров“. С тези думи депутатът от ПГ на Реформаторския блок Гроздан Караджов коментира изказването на Радев.

Гроздан Караджов, БГНЕС

Гроздан Караджов, БГНЕС

Реформаторът изтъкна, че съгласно всички международни споразумение анексирането на Крим е незаконно. Караджов е убеден, че Кримският полуостров е изконна украинска територия.
„Защо се сменя ежедневно позицията му, защото това е човек, който няма в себе си историята на българския преход. Той не може да оцени стойността на свободата, стойността на това да имаме парламентарна демокрация. Той не може да оцени тези ценности и не може да застане истински зад тях, тоест той е абсолютно недостоен да бъде кандидат за президент.“


Share Follow

Leave A Reply