Специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в Агенцията по рибарство и аквакултури в Бургас, съобщиха от Нова телевизия. Провежда се разследване на корупционни схеми с европейски средства в особено големи размери.

Изпълнителна агенция ''Рибарство''

снимка: iara.government.bg

Акцията се провежда в управлението на агенцията в град Бургас. До този момент няма задържани лица. Водят се разпити и се преглежда необходимата документация. Представители на разследващите отгани са влезли и в архива на агенцията в столицата. В резултат на проверката са задържани трима души. Сред тях е и изпълнителният директор на институцията. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова снимка: БГНЕС

Румяна Арнаудова
снимка: БГНЕС

Арестуван е още един служител на Агенцията, за третото задържано лице все още няма информация, защото това би могло да възпрепятства разследването. В офисите на Агенцията в София и Бургас са извършени обиски тази нощ, като са иззети множество документи. От събраните доказателства се разбира, че български фирми са декларирали неверни данни пред ЕС, като така са получавали европейски средства в особено големи размери, отколкото им се е полагало. Засега не е ясно дали участниците в схемата след това са делили парите.


Share Follow

Leave A Reply