Министърът на земеделието и храните Десислава Танева освободи изпълнителния директор на ИАРА. Това съобщават от пресслужбата на земеделското министерство. От днес със заповед на министъра на земеделието и храните изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев е освободен от длъжност във връзка с разследване на следствените органи за злоупотреби с евросредства.

Янчо Янев

Янчо Янев, снимка: chernomore.bg

Припомняме, че след специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в седалището на агенцията в Бургас и София, бяха задържани трима души. Сред тях е и изпълнителният директор на институцията. Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви по време на брифинг във вторник, че инспектор Златин Георгиев е представил фалшиви документи към фирма пред ИАРА с помощта на съучастник.

Изпълнителна агенция ''Рибарство''

snimka: iara.government.bg

Документите декларирали, че фирмата има разрешително за улов на калкан, което се оказва невярно. Така със съгласието на Янчо Янев, директорът на ИАРА, фирмата била одобрена по европейския проект. Тъщата на инспектор Златин Георгиев не е задържана, тъй като не знаела, че поставя подписа си на фалшиви документи.


Share Follow

Leave A Reply