Директорът на ФБР Джеймс Коми обясни, че е бюрото е подновило разследването срещу кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън за ползването на частен имейл сървър докато е заемала поста Държавен секретар на САЩ, защото случаят е политически ангажиран. Във вътрешна записка, получена във Fox News , Коми отбелязва, че ФБР обикновено не обявява пред обществото когато подновява случай, според източник от Министерство на правосъдието. Но в случая е постъпил така, защото Клинтън е кандидат за президент на изборите на 8 ноември.

Хилари Клинтън снимка: ЕРА/БГНЕС

Хилари Клинтън
снимка: ЕРА/БГНЕС

„Разбира се, че ние обикновено не казваме на конгреса за водени разследвания, но тук чувствал задължението да го направя, имайки предвид че свидетелствах на няколко пъти през последните месеци, че разследването е приключено“, пише още директорът на ФБР.

Джеймс Коми снимка: БГНЕС

Джеймс Коми
снимка: БГНЕС

От своя страна кандидатът за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън заяви, че не е притеснена от новата проверка, защото не мисли, че нещо различно от разкритото през юли ще излезе наяве.  Тя коментира, цитирана в световните медии, че най-важното сега е разследването да приключи бързо и ФБР да изясни каквото има да изяснява преди изборите на 8 ноември.

Хилари Клинтън снимка: ЕРА/БГНЕС

Хилари Клинтън
снимка: ЕРА/БГНЕС

Снощи стана ясно, че ФБР отваря отново случая с частния имейл сървър, който бившият държавен секретар на САЩ неправомерно е използвала по времето, когато е изпълнявала длъжността си. По думи на Коми при разследване на друг, независим от този, случай ФБР се е натъкнало на имейли, които се оказали свързани с тези на Хилари Клинтън. Това е причината, поради която разследването е подновено. Целта е да се разбере дали в тях има класифицирана информация и дали наистина двата случая са свързани.

 


Share Follow

Leave A Reply