КНСБ иска дебат за промени в Конституцията от бъдещия президент. Това обяви вицепрезидентът на организацията Чавдар Христов на среща с кандидата за държавен глава от ПП ГЕРБ Цецка Цачева и ръководствата на основни федерации в централата на КНСБ, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.whatsapp-image-2016-11-03-at-09-51-18

Ние сме единствената обществена организация, която има ясно становище за промените в основния закон. Те касаят най-вече правата на гражданите, като например изборното законодателство, което не е регламентирано изцяло в Конституцията, обяви Чавдар Христов.

Той призова Цецка Цачева, ако бъде избрана за президент, да организира среща с КНСБ, за да й бъдат представени комплекс от становища на организацията, касаещи всички сфери на обществения живот.
Диалогът със синдикатите може и трябва да продължи. Аз ще бъда моторът на всички идеи, включително и ваши, които могат да допринесат за подобряване на благосъстоянието на българските граждани, обеща кандидатът на най-голямата партия.5144663

Според нея една от най-важните цели на бъдещия президент е да продължи съдебната реформа, за да получи сигурност българския и международния бизнес, който инвестира в страната ни.
Друг приоритет за Цецка Цачева е редовната информация към парламента за това какво прави държавният глава, което е едно и от задълженията му по конституция.


Share Follow

Leave A Reply