При специализирана акция специализирани полицаи от Бургас и служители от Карнобат са разбили канал за трафик на нелегални мигранти от границата към вътрешността на страната. Акцията е проведенаколо 1.30 часа тази нощ. В близост до с. Драганци са спрени за проверка четири превозни средства. В три от тях е имало бежанци, а четвъртото е било съпровождащо.

полиция

снимка: БГНЕС

В Опел “Вектра“, с врачанска регистрация, управляван от 32–годишен гражданин от столицата са открити осем нелегално преминали държавната граница на Република България, самоопределили се за граждани на Афганистан. В джип Сузуки “Витара“ със старозагорски регистрационни номера, управляван от 29-годишна жена от София също са открити осем афганистанци. В колата е имало още един пасажер – българин. Осемте мигранти са успели да се натъпкат и в автомобил Сеат “Кордоба“, с кюстендилска регистрация, управляван от 40-годишнен мъж от София.

полиция, акция, Слънчев бряг

снимка: БГНЕС

С последната кола Опел “Вектра“ са се придвижвали трима мъже от столицата на възраст от 30 до 40 години. И българи, и афганистанци в момента са задържани, установява се ролята на всеки един при явно организирания трафик на бежанци.


Share Follow

Leave A Reply