„Не искам Радев и Йотова да спечелят президентските избори, но за да преценя дали нещо хубаво може да стане от Цачева, трябва да я изстискаме докрай.“ Това каза кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков в студиото на БТВ в отговор на въпрос дали би подкрепил Цачева на балотажа. Той определи като много положителни намеренията й да упражни законодателната си инициатива ако стане президент в посока осъществяване на съдебната реформа. „Искам в неделя хората да знаят съвсем точно за какво биха или не биха гласували“, каза още Трайков, като не заяви категорична подкрепа за кандидата на ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Хората, които са гласували за мен, няма да послушат какво казвам аз, камо ли да слушат г-н Лукарски или г-жа Кунева.“ Така кандидатът на РБ коментира исканата и получена от РБ подкрепа за Цецка Цачева на балотажа. Трайков определи преговорите като загубено време.

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

Той коментира, че вдясно има разцепление, което си личи от разделянето на гласовете на ГЕРБ между по-малките партии. Трайков заяви, че не следи действията на лидера на ДСБ Радан Кънев, който прави заявки за нов политически проект.

Припомняме, че по последна информация на ЦИК Трайчо Трайов остава шести след Веселин Марешки и Пламен Орешарски с 5,87% на вчерашните избори.


Share Follow

Leave A Reply