„По повод предстоящия втори тур на президентските избори, членовете на Гражданския съвет изразяват своята решителна позиция против кандидата на БСП, който, заедно с подкрепящата го прокремълска партия, открито съдейства за реставрацията на порочните тоталитарни модели, набираща  сила в глобален план.“ Това се казва в декларация на Гражданския съвет на Реформаторския блок, разпространена до медиите. „За нас е абсолютно неприемливо България да загуби своята извоювана демократична независимост, основана на споделени евро-атлантически ценности, и за пореден път да попадне в плен при наследниците на тези, които с идеологически манипулации, лъжи и репресии предадоха националните идеали и поставиха българските граждани на колене за десетилетия наред“, пишат още реформаторите.

Илияна Йотова и Румен Радев

Илияна Йотова и Румен Радев

От Блока призовават съмишлениците си активно да се противопоставят на опита стената, разрушена преди 27 години отново да бъде издигната и призовават гражданите да гласуват „за да не допуснем провалилата се партия на Станишев и  Първанов, партията избрала Орешарски и Пеевски, да се промъкне отново през задния вход на политическата сцена“.

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

От Гражданския съвет на коалицията препоръчват кандидатът им Трайчо Трайков да се срещне с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. „Демократичният вот се заслужава, а не се продава, и затова препоръчваме на нашия кандидат г-н Трайков да изиска публичен ангажимент за радикална съдебна реформа, включително на прокуратурата, за законови инициативи срещу корупцията и монополите, за защита на българските приоритети в ЕС и НАТО“, настояват в декларацията си от структурата.

Цецка Цачева снимка: БГНЕС

Цецка Цачева
снимка: БГНЕС

Членовете на съвета изказват благодарност към всички граждани в България и по света, които са подкрепили кандидатите на РБ – двойката Трайков – Събев. Достойният им, по оценка на Гражданския съвет,резултат доказвал, че истинската демократична десница има стабилно ядро от осъзнати, компетентни и готови за борба представители.


Share Follow

Leave A Reply