„Ако е необходимо, ще запечатаме границата. Имаме готовност до няколко часа да изпратим 2000 военнослужещи“, каза в Благоевград военният министър Николай Ненчев в Благоевград и успокои, че към този момент обаче няма засилване на бежанска вълна.

граница

„Имаме чудесно сътрудничество с МВР и „Гранична полиция“. До момента българските служби се справят изключително добре с овладяването на бежанската вълна. Справяме се не само с охраната на българската граница, справяме се охраната на външната европейска граница, зад която има 3 млн. бежанци“, допълни министърът. Не разкри броя на военнослужещите, които в момента помагат в охраната на границите ни, защото трафикантите бързо се информирали.

граница

Добави, че се прави всичко възможно да се подобрят условията на работа по границата. Увеличена е от 300 на 500 лв. добавката на месец за извънреден труд на военнослужещите, изпратени са медицински лица, поръчани са допълнителни зимни дрехи. Ще се поставят фургони през 2-3 км, където служителите да се хранят и стоплят през зимата. Министър Ненчев обаче е обезпокоен от случващото се в Афганистан, Сирия, Ирак и е притеснен, че бежанската криза скоро няма да бъде решена.


Share Follow

Leave A Reply