При обработени 100% протоколи на секционните избирателни комисии Румен Радев е получил 25,4 % от гласовете, а Цецка Цачева 22%. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов пред Фокус.Румен Радев, НДК, предизборно

Той уточни, че това не са окончателни резултати, тъй като процедурата предвижда протоколите да бъдат въведени втори път в ЦИК, с което да се отстранят евентуални технически грешки. „Това са въведените протоколи от регионалните центрове на „Информационно обслужване”. В момента протоколите се въвеждат втори път вече в офиса на „Информационно обслужване” при ЦИК и едва след като се огледат за грешки, ще бъдат публикувани окончателните резултати”, каза говорителят на ЦИК и коментира, че това ще се случи в рамките на днешния ден.

Цветозар Томов, говорител на ЦИК снимка: БГНЕС

Цветозар Томов, говорител на ЦИК
снимка: БГНЕС

Цветозар Томов допълни, чe 56,13 % е избирателната активност на президентските избори. На въпрос дали гласувалите в референдума са достатъчни, за да стане той задължителен, Цветозар Томов отговори, че по данни от първото преброяване гласувалите на референдума са малко по-малко от тези на последните парламентарни избори и уточни, че преди второто въвеждане резултати също не са окончателни.


Share Follow

Leave A Reply