„Изоставаме заради популизма. Едно говорене, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да е президент. От щаба ме критикуваха, че съм се затворила само в компетенциите на държавния глава. Но няма как да е друго. Защото няма как да обещая, че пенсията ще стане 300 лева, и че когато на границата дойде семейство, ще срещне отпор с жива сила“, заяви Цецка Цачева в ефира на Нова ТВ.

1„Ако е загуба, когато говориш истината, значи сме загубили. Имаше много манипулации. Идваха възрастни хора, които говореха, че ще ги глобят, ще ни спрат пенсиите. Лидерът Нинова говореше, че ще има манипулации, а защо сега не дойде и да каже, че всичко бе перфектно“, каза още Цачева.

Вторият упрек на щаба към нея бил, че води прекалено толерантна кампания, за разлика от останалите. „Има преливане на гласове от ДПС към Радев. Но той не трябва да забравя БСП тръгна с Орешарски и го изостави. И сега е в друга партия“, каза още Цачева. Тя обеща да внесе веднага промени в конституцията и отново ще постави този въпрос. „Изборът на 13-и е на ценности. Нищо друго. За да се оправят пенсиите, трябва да има икономика тук. Нищо друго“, допълни тя. „Заради активните хора влязох в изборите. Исках състезание, получи се битка. Ще я водя заради тях“, допълни тя. „В неговата риторика има думи за преразглеждане на членството на НАТО, на ЕС. Ако каузата на живота ти е да модернизираш армията, защо се пенсионираш точно като стартира?“, попита Цацева.Румен Радев, НДК, предизборно

През 2013 г. Стефан Данаилов признал, че имал среща с Румен Радев в момента, когато трябва да е деполитизиран. „Аз съм човек, който помни прехода. Няма друг лидер, освен Бойко Борисов, който да носи така отговорността към държавата. След като хората не ни признават, нека си изберат отново Орешарски и да се върнем към разбитата банкова система, към спрените еврофондове“, каза още Цачева.

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков е готов да се срещне с Цецка Цачева преди балотажа на президентските избори. Кандидатът на Реформаторския блок обясни пред БНТ, че е склонен на това, тъй като е десен избирател и трябва да бъде убеден лично от нея да пусне гласа си за ГЕРБ.

Самата Цачева заяви, че ще има среща с него в рамките на днешния ден. „Най-естественото нещо бе да отида при реформаторите. За да покажем кои са силите, които изповядват европейските ценности. Днес ще се видя и с Трайчо Трайков. Ще имам среща и с обединените земеделци“, заяви Цецка Цачева по Нова тв.4

Идеята за този разговор се роди вчера, малко преди кандидатът за президент на управляващата партия да се срещне с лидерите на Реформаторския блок в централата на СДС. При визитата ѝ на „Раковски“ 134 тя успя да договори подкрепата на коалиционните партньори на ГЕРБ за балотажа. Единствено партията на Радан Кънев ДСБ няма да я подкрепи официално.

 


Share Follow

Leave A Reply