Кандидатът на Републиканската партия в САЩ е новият президент на Съединените американски щати. Според Politico той вече е събрал 276 електорални гласа срещу 218 за кандидата на демократите Хилари Клинтън.

карта: Politico

карта: Politico

Републиканецът спечели доверието на избирателите в типично демократическите щати Пенсилвания, Охайо, Флорида и Айова. „Мисля, че е време всички да застанем един до друг като една обединена нация.“ Това каза в речта си след обявяването на резултатите 45-ят президент на Съединените американски щати. „Давам обет пред всеки един гражданин на тази страна, че ще бъда президент за всички американци, това е много важно за мен“, допълни Доналд Тръмп. Той благодари на опонента си Хилари Клинтън за добрата и трудна кампания и каза, че обществото й дължи огромна благодарност за всичките години, в които му е служила. Обграден от цялото си семейство на сцената, новият президент благодари на всеки негов член за подкрепата и неуморната работа през последните 18 месеца.

Доналд Тръмп и част от неговото семейство снимка: ЕРА/БГНЕС

Доналд Тръмп и част от неговото семейство
снимка: ЕРА/БГНЕС

Мениджърът на кампанията на Клинтън излезе и обяви, че бившият държавен секретар и кандидат-президент няма да прави изявление тази вечер. Американските медии предават, че в щаба на бившия държавен секретар царят отчаяние и мълчание.

снимка: ЕРА/БГНЕС

снимка: ЕРА/БГНЕС


Share Follow

Leave A Reply