От 1984 година до падането на комунизма през 1990 година кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев е бил член на БКП. Това заяви по БНТ политологът Антон Тодоров. Според Тодоров Радев е приет за член на обявената за престъпна комунистическа партия, още като курсант във Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Радев обаче крие този факт и се прави на независим по време на цялата кампания. Негови съвипускници коментират, че е бил и делегат на XIV-я конгрес на столетницата.

ген. Румен Радев снимка: БГНЕС

ген. Румен Радев
снимка: БГНЕС

Политологът показа и оригинален документ от военното министерство, който доказва, че Радев като командващ въздушните сили е назначил и на втори щат своята любовница Деси, още преди тя да му стане официална съпруга – „Вижте какви големи любовчии са във ВВС. Представяте ли си, какво ще прави Радев, ако стане президент. Това назначаване е абсолютен конфликт на интереси и злоупотреба с власт“, упрекна Тодоров моралните и професионални ценности на Радев.

Румен Радев, НДК, предизборно

Опонент в студиото беше социологът Кольо Колев, който смята, че ваденето на автентични документи е лоша пропаганда. От своя страна Антон Тодоров заяви, че Колев няма познати нито едни избори до сега и за това няма право да дава съвети.


Share Follow

Leave A Reply