Часове остават до началото на дебата между двамата кандидати за президент на Република България. Днес в 20:30 часа само по БНТ 1 генерал Румен Радев и Цецка Цачев ще се срещнат в решаващ дебат преди втория тур.

В пряко предаване двамата победители от първия тур ще се борят за доверието на избирателите в техния последен предизборен дуел. В рамките на час и половина те ще представят вижданията си за външната политика на страната, отбраната и сигурността, енергетиката, съдебната реформа и по въпроси, свързани с правомощията на президента.

Дебатът с водеща Добрина Чешмеджиева започва веднага след централните новини „По света и у нас“ – в 20:30 ч. Българите в чужбина могат да проследят кандидат-президентския дебат на живо по БНТ Свят и онлайн на адрес: http://news.bnt.bg/bg/c/izbori-2016

До дебата се стигна след като в понеделник кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева отправи покана към кандидата подкрепен от БСП Румен Радев. По предложение на Цачева-Радев да посочи деня, времето и мястото за провеждане на дебата-кандидата подкрепен от БСП прие поканата и избра ефира на БНТ.


Share Follow

Leave A Reply