“ГЕРБ не е загубила от първия тур на президентските избори. Ние сме по средата на една битка, на полувремето, човек не подава оставка. Още нищо не е загубено. Аз съм оптимист“. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова пред Нова телевизия. Този коментар е относно, че кандидатът на управляващата партия остана на второ място на първия тур на президентските избори.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това не е краят на света. И не е проблем. Въпросът е принципен. Ако хората подкрепят и искат да подкрепят червена България и левите политики, които нашият опонент предлага, то тогава ние наистина трябва да поемем отговорността, че десните политики, които ние предлагаме, това, за което работи правителството, очевидно не е достатъчно. Очевидно нямаме подкрепа и ако това е така, ние трябва да си тръгнем достойно и да поемем тази отговорност”, добави Павлова.

Ген. Румен Радев и Цецка Цачева, снимка: БТВ

Ген. Румен Радев и Цецка Цачева, снимка: БТВ

Министър Павлова е на мнение, че посланията, които носи и показва ген. Румен Радев, са леви и далеч извън правомощията на президентската институция – „Цецка Цачева е най-подготвена за позицията. Тя е балансьор в целия политически спектър. Нашата позиция беше по-коректна – да оставим кандидатите да се съревновават, да се срещат с хората и да получат тяхното доверие”, каза Павлова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Регионалният министър се обяви в полза на въвеждане на мажоритарно гласуване, но преди всичко да бъде комбинирано и с избора за партии. Тя допълни, че с гласуването си на референдума българите са показали, че искат промяна на политическата система в страната и управляващите трябва да помислят какво може да се направи – „По-добро нещо в политиката от партиите не е измислено. Иначе в парламента ще влязат Цонко, Чонко и всякакви такива герои. Една комбинирана система ще е най-доброто, което можем да направим“, уточнява Павлова.


Share Follow

Leave A Reply