Изпълнителният съвет на Реформаторския блок обсъди днес изборите и състоянието на коалицията. Партиите от блока преподписаха коалиционното си споразумение. На срещата беше поканена и ДСБ, но от партията решиха да не се включат и не сложиха подписа си под документа.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„При предсрочен вот РБ ще се яви заедно. Доказателство за това намерение е подписаното споразумение. Това е силен, жизнен проект. Реформаторският блок е тук, за да остане“, подчерта лидерът на ДБГ Меглена Кунева. По нейни думи все пак е оставена вратичка за ДСБ, а министър Петър Мсоков, който все още е част от партията, ще се включи в сегашния формат на РБ.

Петър Москов снимка: БГНЕС

Петър Москов
снимка: БГНЕС

„Реформаторският блок е с пълна мобилизация за Цецка Цачева.“ Това обяви пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски. Меглена Кунев също потвърди подкрепата за кандидат-президента на ГЕРБ с думите: „Смятам, че Цецка Цачева може да привлече всички дясно мислещи хора и те да изразят своя свободен вот“. Лидерът на ДБГ бе категорична че от ГЕРБ носят вината, че не е имало общ десен кандидат. „Имаше предложения на Найден Зеленогорски, преди още да има предложения от страна на ГЕРБ и РБ, да се издигне единен кандидат на десните сили – формат ЕНП. Имайки предвид тежестта, това, което РБ смяташе, че може да бъде правилната формула, е вицепрезидент. По една или друга причина, тази формула се реши, че не дава достатъчно много висок профил на кандидатите и на двете формации. Сега сме в ситуация, в която ако нашите членове и симпатизанти направят крачката, към която призоваваме и в която не се съмняваме, че трябва да бъде подкрепен кандидатът на ЕНП за втория тур, смятам, че ще може да се поздравим с победа. Към това са насочени усилията ни“, заяви Кунева.


Share Follow

Leave A Reply