Днес е денят за размисъл преди провеждането на утрешния балотаж на изборите за президент на Република България. Изборният кодекс забранява агитацията до приключването на изборния ден утре. Съобщаването на резултати от обществени проучвания „под всякаква форма“ също е забранено до 20:00 часа утре.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Избираме президент между кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и подкрепения от БСП ген. Румен Радев. В бюлетината ще има и квадратче „Не подкрепям никого“, както имаше и на първия тур миналата седмица. Изборният ден започва в 07:00 и приключва в 20:00 вечерта. Ако пред някоя секция има опашка, той може да бъде продължен, но не по-късно от 21:00. Изборните секции са 12 418, а право на глас имат  6 834 278 души пълнолетни лица граждани на Република България, които не са осъдени или под запрещение.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Миналата седмица се проведе първият тур на изборите за президент и вицепрезидент и Национален референдум, както и частични избори на някои места. Избирателите определиха на балотаж да отидат Цецка Цачева и Румен Радев. Балотаж ще има и в столичния район „Младост“ между кандидата на ГЕРБ Мария Илиева и кандидата на протестиращите за зелени площи Десислава Иванчева. 


Share Follow

Leave A Reply