„За мен големият извод тази вечер е, че надеждата и желанието за промяна победиха страха, който се опитваше и Борисов и ГЕРБ да насаждат последните седмици.“ Това каза говорителят на БСП Жельо Бойчев пред БНТ. „Това за мен е победа на българските граждани и е победа за България. Анализът ще покаже резултат. В момента могат да се кажат няколко неща. Първо БСП свърши своята работа още преди 3 месеца с вижда се в момента успешната номинация на ген. Радев. Припомням, че тогава имаше редица гласове, които се опитаха да поставят кандидатурата му като едва ли не неуспешна“, каза Бойчев. „Виждате резултатите тази вечер – ген. Радев печели във всички демографски групи, географски в цялата страна.

 

снимка: Димитър Кьосемарлиев за KRIPIX ©

снимка: Димитър Кьосемарлиев за KRIPIX ©

Държа да отбележа, че беше водена една много умела предизборна кампания, която даде своя резултат и посланията, които отправи нашата кандидат-президентска двойка стигнаха“, допълни говорителят на БСП. Бойчев каза още, че не си спомня толкова категоричен резултат на избори. По негови думи това дава допълнителна легитимност на победителя.

Радев и Цачева, колаж

Във връзка със заявката за оставка на правителството при загуба на ГЕРБ на президентските избори Бойчев коментира, че премиерът Борисов сам е превърнал тази загуба в своя лична, обвързвайки вота на изборите за президент с вот на недоверие към българското правителство. „Докато оставката не бъде подадена и не бъде гласувана г-н Борисов продължава да бъде министър-председател“, добави той. На въпрос дали БСП е готова за предсрочни избори Бойчев отговори, че БСП е най-голямата политическа сила и алтернатива в тази страна и с днешния резултат е показала, че е готова за предсрочни избори.


Share Follow

Leave A Reply