Президентът на Русия Владимир Путин изрази в телефонен разговор с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп  готовност за установяване на партньорски диалог, предаде ТАСС. Двамата се обявиха за съвместна работа за нормализиране на руско-американските отношения, съобщи пресслужбата на Кремъл. Те говорили и за необходимостта от обединяване на усилията в борбата с международния тероризъм. Разбрали се да продължат да поддържат контакти по телефона и в перспектива да уговорят лична среща.

Доналд Тръмп снимка: ЕРА/БГНЕС

Доналд Тръмп
снимка: ЕРА/БГНЕС

 По време на разговора президентът на Руската федерация отново поздравил Доналд Тръмп за победата на изборите.
снимка: ЕРА/БГНЕС

снимка: ЕРА/БГНЕС

Междувременно протестите срещу приемника на Барак Обама продължават всеки ден. Хиляди студенти са напуснали учебните си занятия и са излезли по улиците на щатите Калифорния, Мериленд и Орегон, скандирайки „Това не е моят президент“, съобщава „Ройтерс“.
снимка: ЕРА/БГНЕС

снимка: ЕРА/БГНЕС

Снощните протести протекоха на фона на вълна от критики срещу решението на Тръмп да назначи Стивън Банън за главен стратег на Белия дом. Банън до неотдавна ръководеше десния информационен сайт „Брайтбар“ и назначението му породи опасения, че в управляващия екип ще преобладават бели националисти. Спряганият за фаворит за държавен секретар Руди Джулиани, който е бивш кмета на Ню Йорк, нарече протестиращите „разглезени ревльовци“.

 


Share Follow

Leave A Reply