Срещата между държавния глава Росен Плевнелиев и представителите на най-голямата политическа група – тази на ГЕРБ, започнаха. Плевнелиев и Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще обсъдят възможностите за съставяне на ново правителство в рамките на настоящото народно събрание.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

„От вчера сме в политическа криза с гласуваната оставка на правителството на Бойко Борисов.“ Това каза Росен Плевнелиев пред медиите преди началото на консултациите. Той припомни, че сега е ред на президента на Републиката да предприеме необходимите действия, за да не бъде последвана политическата криза от парламентарна такава.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Възможно ли е в рамките на съществуващото Народно събрание ГЕРБ да намери друга формула за съставяне на кабинет, ако това е невъзможно, в какъв период биха могли да се организират предсрочни избори и какво има да свърши парламентът преди евентуалните предсрочни избори, са въпросите, които ще обсъдят днес президентът и представителите на ПГ на ГЕРБ.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Консултациите на държавния глава с политическите групи от Народното събрание ще продължат утре, когато Плевнелиев ще се срещне с БСП, както и през следващата седмица. След тяхното приключване, президентът ще свика Консултативния съвет за национална сигурност и чак след това ще започне да връчва мандати на партиите за съставяне на временно правителство. Това съобщи самият той в началото на срещата си с Борисов и Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply