Сравнително спокойно преминава протеста срещу мигрантите в центъра на София. До този момента има информация за две самоделни бомбички, които протестиращите са хвърлили против бежанците по бул. „Мария Луиза“ в посока Лъвов мост, съобщава „24 часа“.

„Аллах прасето – на въжето“ скандираха недоволните националисти пред джамията, която е обградена от коли на жандармерията. Стотици полицаи са завардили бул. „Мария Луиза“ и околните улички. Движението е затруднено, но не е спряно, няма бежанци на обичайните места, където се събират. Засега шествието, организирано от Петър Низамов Перата и Национална съпротива минава без инциденти.

Заради протеста от Столична община предупредиха, че временно се променя движението на трамваи по линия 4, 12 и 18. Маршрута им ще е от Съдебната палата по ул. „Алабин“, пл. „Македония“ и бул. „Христо Ботев“.

Показваме ви и видеоматериал от протестния митинг. Видеото е от профила на Петър Низамов във Фейсбук, публикувано е без звук.

Около сто души събра третия национален протест против нелегалните мигранти в България. Националисти, футболни фенове и дори възрастни хора са сред недоволните, които се събраха на площад „Света Неделя“ в центъра на столицата. Протестът е организиран от Петър Низамов Перата и Национална съпротива. При засилено полицейско присъствие шествието продължава до Лъвов мост. Засилено присъствие на униформени има около джамията и институциите в района.


Share Follow

Leave A Reply