Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ спрямо 7-те служители на ГКПП – „Дунав мост“, обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи, съобщават от Агенция „Фокус“ . Паричната гаранция е в размер на 5000 лева за всеки един от граничните служители. По-рано днес в Специализирания наказателен съд беше внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

прокуратура

На 16 ноември се проведе акция на Специализираната прокуратура на ГКПП „Дунав мост“. Повдигнати са обвинения за корупция на 7 служители от граничния пункт. Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до 16 ноември 2016 г. Групата се е занимавала с корупционни престъпления – искане и получаване на подкуп.

Кулата, ГКПП

По случая са разпитани около 10 свидетели. От държавното обвинение обявиха, че разполагат с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи. Извършени са обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители, като при едно от тях, в жилището на един от обвинените са открити около 20 000 лева в различна валута. Граничните служители бяха задържани за срок до 72 часа, а специализираният съд ги освободи от ареста под парична гаранция в размер на 5 000 лева.


Share Follow

Leave A Reply